Fehér eperfa levél előnyei

A fehér eperfa (Morus alba) a rózsavirágúak rendjébe és az eperfafélék családjába tartozik. Az akár 10 méter magasságot is elérő fa jellemzően elterebélyesedő koronát nevel. A sűrű lombozat mellett barnásvörös vagy zöldesszürke kéreggel és nagy, változatos formájú levelekkel rendelkező növény, amelynek virágzása áprilistól júniusig tart. A fehér eperfa hazája Kína, azonban mára már széles körben honosították. Termését a kínai gyógyászatban különféle célokra használják.

Eperfa-Elonyei-fogyas

Fehér eperfa levél egészségügyi előnyei

A fehér eperfa levelet a kínai orvoslásban gyógynövényként használják, amelyből főzetet készítenek, így tea formájában alkalmazzák. A fehér eperfa levél teája magas antioxidáns hatásokkal rendelkezik, csökkenti a triglicerid- és a koleszterinszintet, továbbá gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Emellett évszázadok óta népszerű magas vércukorszint-ellenes tulajdonsága miatt, amely trigonellin bázis tartalmára vezethető vissza. A fehér eperfa levele gazdag fehérjékben, ásványi anyagokban, rostokban egyaránt, valamint C-vitamin tartalma is kiemelkedő.

  • Ásványi anyag és antioxidáns tartalom: A fehér eperfa levél jótékony hatásai kiváló összetevőinek köszönhető, hiszen magas kalcium, cink és vas tartalma mellett antioxidánsokban, valamint beta-karotinban is bővelkedik. Az antioxidánsok szabadgyök fogó tulajdonságúak, amelynek köszönhetően képesek megakadályozni a szabad gyökök okozta sejtkárosodásokat. A beta-karotin pedig fontos szerepet játszik a rák kialakulási kockázatának csökkenésében.
  • Vércukorszint csökkenés: Kutatások bizonyítják, hogy a Gallusz sav tartalom miatt az eperfa levél kivonat segítségével hatékonyan csökkenthető a vércukorszint. Az eperfa levél hatóanyaga képes gátolni a glükóz tüskéket a fogyasztást követő órákban. Vagyis fontos szerepet játszhat a cukorbetegség kezelésében, illetve megelőzésében egyaránt.
  • Rossz koleszterinszint csökkenés: Többféle vizsgálat is azt mutatja, hogy a fehér eperfa levél kivonat fogyasztásával hatékonyan csökkenthető a triglicerid- és koleszterinszint egyaránt.
  • Gyulladáscsökkentő hatás: Egy 2013-as kutatás alapján a fehér eperfa levél hatékonyan alkalmazható egyes krónikus betegségek által kialakult gyulladások kezelésére. Az eperfa levél tea fogyasztásával a gyulladás mellett a fájdalom is enyhíthető.

Súlycsökkenés

A rohanó és egészségtelen életmód számos egészségügyi probléma kialakulásához vezethet, így a cukorbetegség kialakulásához is. A cukorbetegség, illetve egyes ágai napjaink népbetegségeinek számítanak, amelyek során gyakran tapasztalunk súlygyarapodást is. A fehér eperfa levél kivonat fogyasztásával hatékonyan támogatható a cukorbetegség megelőzése, valamint kezelése egyaránt. A test akkor működik a legoptimálisabban, ha a vércukorszint egy bizonyos tartományban mozog, tehát se nem magas, se nem alacsony. A fehér eperfa levél anyagcsere folyamatokra gyakorolt kedvező hatásainak köszönhetően kiemelkedő helyet kapott egy igazán komplex hatású súlycsökkentő étrend-kiegészítőben, a MyCocktail kapszulában is, amely segítségével az egészséget és a szépséget is támogatva érhetjük el a rég áhított alakot.

MyCocktail Erdélyi Mónika ajánlásával a diéta támogatására a tökéletes alakért és a feszes bőrért!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!